torsdag 27. november 2008

Hut går hem...

Som de sier i Sverige.

Siden sist har jag vært hjemme fra jobb i flere omganger grunnet astma. Selv har jag siden midt på 90-tallet sagt fra flere ganger at noen av rommene der er full av mugg. Ingen respons til nå... For to uker siden sendte jag mail til hovedverneombudet. Jag ba pent om hjelp med å kartlegge hvilke steder jag bør omgå grunnet astmaen. Da begynte det å skje ting skal jag si! Jag hadde utslag på blodprøver på mugg, det vil si, det er mugg der. Nå skal de endelig sjekke forskjellige rom, og trolig blir flere av mine kollegaer bedt om å ta blodprøver. Sjefen er mildest talt irritert, jag gikk ikke tjenestevei denne gangen. Men, det har jag og flere andre gjort flere ganger siden -95 uten at det har skjedd noe. Jag blir bare så oppgitt, må det alvorlige helseskader til, for det taes affære når det angår arbeidsmiljø? Jag er en tålmodig sjel, men til slutt blir jag og sint. Astmaen får jag bare slite med, det blir vel bedre når jag ikke eksponeres på jobb hele tiden. Røykstoppen gir seg selv, det er ikke mulig lenger...

Det var en lenge trengt utblåsing, unnskyld.

På hagefronten skjer det ikke så mye. Jag har sådd noen stauder og busker ute i kulden. Kikker på dem nesten hver dag, og det fortsetter jag nok med vinteren gjennom.

Hoyan har bestemt seg for å blomstre til jul?! Den står med tre lubne klaser med knopp midt i høstmørket. Takker hjertelig sier jag, det lyser opp humøret nå!

Ha det fint dere som leser .

1 kommentar:

Gry sa...

Det ble oppdaget muggsopp i våre lokaler også. Og det ble først tatt på alvor etter iherdig "mas" fra en enkelt ansatt som ikke ville gi opp.

Når det først ble tatt prøver og det ble konstantert muggsopp ble det virkelig fart i sakene. De ansatte det gjalt fikk full helseundersøkelse med gjenommlysing av lunger etc.

Men det må jo selvfølgelig gjøres noe med selve problemet også. Hos oss måtte de umiddelbart flytte fra kontorene, og ha minst mulig med seg. For papirer, permer, bilder etc var "smittet" Selve rehabiliteringen av lokalene har pågått i ukesvis. Så hadde bare arbeidsgiver hørt etter litt tidligere hadde de kanskje sluppet unna med mindre utgifter til både helseundersøkelser (privat) og rehabiliteringen av lokalene.